Veelgestelde vragen

We beantwoorden hier de meest gestelde vragen over beton ciré kleuren. Neem contact op in geval u een vraag heeft welke hier niet wordt beantwoordt.

Beton cire is een ambachtelijk product wat handmatig wordt aangebracht. Het bestaat uit meerdere lagen, elke laag moet droog zijn alvorend de volgende laag kan worden aangebracht. Door de meerdere lagen kost het gehele proces 1 tot 1,5 week.

De kosten worden bepaald door het aan te brengen aantal vierkante meters. Een keukenblad aanbrengen is per vierkante meter iets duurder dan een vloer door een extra laag coating en wellicht meer hoekwerk.

Jazeker. Elk ondergrond heeft een eigen voorbereiding maar zolang de tegels goed vast zitten dan kan daarover beton ciré worden aangebracht. Bij tegels moet eerst een uitvlak laag worden aangebracht.

Jazeker. In een beton ciré vloer kunnen butsen en krassen ontstaan. Het is een krasvaste vloer maar het is geen diamond waardoor het wel degelijk kan beschadigen. Ook bij deze harde vloer is het belangrijk om vilt aan te brengen onder bewegende meubels. Voorkom waar mogelijk dat zand in de woning terechtkom, veeg dit altijd op.

Jazeker. Beton ciré krijgt zijn kleur door kleurpigment. In geval een andere kleur is gewenst dan kan het oppervlak geschuurd en geverft worden. Echter, de unieke betontekening is dan niet meer zichtbaar.

Jazeker. Beton ciré is waterbestendig. Het is echter niet verstandig om beton ciré toe te passen op een douchevloer. Bij de naden van de afvoer kunnen vochtproblemen optreden. Tevens blijft op eeb douchevloer vaak water liggen waardoor het risico bestaat op vochtophoping tussen beton ciré lagen.

Dit is afhankelijk van de toepassing en het type lak (coating).  Doorgaans zijn 2 lagen coating toereikend om de beton ciré en de kleurtint goed te beschermen. Bij badkamer muren en keukenbladen zijn 3 lagen aanbevelenswaardig.

  • Mortelmixer voor een boormachine
  • Afplaktape
  • Lakbak
  • Microvezel roller voor de primer
  • Microvezel roller voor de lak
  • Schuurpapier met korrel 100, 120 of 180
  • Flexibele spaan

Jazeker. Beton ciré is zeer goed warmtegeleidend en bestendig tegen temperatuurwisselingen.

Schoonmaken van beton ciré oppervlakken is mogelijk met een PH neutraal reinigingsmiddel. Voorkom harde schurende middelen. Oppervlakte krassen zijn doorgaans goed te verwijderen met een polijst middel.